Család

Átverés vagy áldás – a kuponozás 6 buktatója

A kuponnal sokat spórolhatunk. Ez eddig rendben is van, de min csúszhatunk el? Például ha többet költünk a kupont tartalmazó újságra, mint amennyit spórolunk vele. Hat tanács, hogy átgondold a kuponozást.

 1. Sok újság, sok kupon, sok kiadás

Ahhoz, hogy sokat spórolj, rengeteg jó újságra és a benne rejlő akciós kuponokra lesz szükséged. Persze a neten keresztül is lehet kuponozni, de ha a barátaid nem látnak el a jobbnál jobb újságos kuponokkal, akkor bajban vagy. Ha pedig neked kell megvenned ezeket, akkor lassan az újságra elköltött pénzed pont annyi lesz, mint a kuponnal megspórolt összeg.

2. Nyomtatás otthon

Már sok kupont ki lehet nyomtatni a netről, de biztos, hogy annyira nyereséges? Meg kell venned a papírt, a nyomtatót, a tintapatront. És ha nagy tételben kuponozol, akkor egy-egy bevásárlásra akár 50 oldalnyi kupont is nyomtatnod kell.

via GIPHY

3. Kuponozni időigényes

Persze tök jó nézi, ahogyan egy 45 perces tévéműsorban azt látjuk, hogy valaki lefaragta a bevásárlólistáját 10 dollárra, de azt nem látjuk,  hogy mennyi munka van benne. A profi kuponozók az estéket a földön töltik, újságokból vágják ki az akciós matricákat, több órán keresztül készítik a bevásárlólistát, lesik az akciókat. Mozi, kikapcsolódás? Ha sokat akarsz spórolni, akkor ezeket elfelejtheted. Biztosan ezt akarod, amikor hatkor hazaesel a munkából?

4. Felhalmozás

A kuponozással együtt jár, hogy olyan dolgokat is megveszünk, amire nincs szükségünk. Mondjuk 50 darab akciós ceruzahegyező. Ha kuponozol, figyelj erre a buktatóra! Csak azért, mert valami olcsó, és jól mutat majd a kamrában, ne vedd meg. Nem halmozz, ne akarj sarki boltot csinálni a lakásból. Olyat vegyél meg akciósan, ami ténylegesen elfogy otthon.

Átverés vagy áldás - a kuponozás 6 buktatója

5. Mennyi időd van a bevásárlásra?

Kuponnal a bevásárlás nem 30 perces mutatvány. Biztos, hogy 3-4 órát is képes lennél eltölteni egy szupermarketben, hogy spórolj a családnak?

6. Viszlát, régi TE!

Azt mondják, aki egyszer elkezdett kuponnal vásárolni, az soha többet nem fog tudni “normálisan” eljárni a boltba. Vagyis mindig  bosszankodni fogsz, ha egy doboz fagyit az eredeti áron kell megvenned a családi kirándulásra, és mérges leszel, ha elfogy az öblítő, de teljesen áron tudod már csak megvenni. Szóval egy újabb stresszfaktor kerül az életedbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top