Család

Segítségért könyörög az anya, akinek autista fiát 900 munkahelyen utasították vissza

A kétségbeesett anyuka a Facebookon adott hangot elkeseredésének, miután diplomás, de autista fiát több száz munkahelyen utasították vissza.

 A 27 éves Scott Huck két évvel ezelőtt kiváló eredménnyel szerezte meg mesterdiplomáját az angliai Salford Universityn mint informatikus. A férfi azóta keres fáradhatatlanul munkát. De hiába igazi számítógépes zseni, autizmusa miatt már több száz helyen visszautasították. Az édesanyjánál a 900. hely után telt be a pohár.

Segítségért könyörög az anya, akinek autista fiát 900 munkahelyen utasították vissza

 Sheila Wilshon Huck (53), a fiú édesanyja azt mondja, a fia szeretetteli, okos és kedves személyiség, és kiváló szakember. Az autizmus skáláján alacsony érintettségű, így ha az ember beszél vele, érzi, hogy valami más ugyan, de nem feltűnően. Az anyuka elárulta, a szíve szakad meg, ahogy látja fiát hazajönni a sok századik sikertelen állásinterjúról. Scottnak sürgősen sikerélményre lenne szüksége, mert munka nélkül állandóan a szobájában van, és az anyja attól tart, mély depresszióba fog esni. 

Segítségért könyörög az anya, akinek autista fiát 900 munkahelyen utasították vissza

Ezért Sheila úgy döntött, végső elkeseredésében a facebookozók közösségéhez fordul: egy posztban osztotta meg az emberekkel fia helyzetét, valamint arra kéri őket, hogy ha tudnak valamilyen állásról, amire Scott jelentkezhetne, szóljanak. 

 A poszt elképesztő, nem várt népszerűséget hozott: több mint 24 ezren osztották meg, és Scott iránt olyan cégek is érdeklődést mutatnak mint a BBC, az IBM vagy a Microsoft.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top