Család

Elvetetheti gyermekét a 12 éves kislány

A 12 éves kislány egy vele egykorú kisfiútól esett teherbe. Hosszas kérelmezés után végül sikerült engedélyeztetnie az abortuszt.
Elvetetheti gyermekét a 12 éves kislány - a bíróság döntött így

 A 12 éves kislány Ausztrália Queensland régiójának lakosa, ahol legális az abortusz – abban az esetben, ha a várandós nő fizikailag vagy mentálisan bizonyítottan képtelen a gyerek felnevelésére, vagy ha a terhesség és a szülés súlyosan veszélyezteti az egészségét. A kislány – nem meglepően – minden feltételnek megfelelt, de hosszú út vezetett odáig, mire engedélyezték neki az abortuszt.

 A kislány egy vele egykorú kisfiútól esett teherbe, akinek az egészről fogalma sem volt. A lány először a háziorvosát kereste fel, majd egy szociális munkást. Ezután fordult két szülész specialistához és pszichológushoz, hogy megfelelő bizonyítékot gyűjtsön, hogy nem alkalmas a szülésre.

Végül szorongása és több öngyilkossági kísérlete miatt a bíróság belátta, hogy a kislánynál az abortusz nemcsak indokolt, hanem szükséges is.

Olvass tovább abortusz témában az NLCafén:

Forrás: News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top