Család

Rákbeteg gyermekéről írt szívszaggató blogbejegyzést az édesanya

A vírusszerűen terjedő posztban leírta azt is, miért szeretné, ha kisfia feladná a küzdelmet a betegsége ellen.

Az ausztrál kisfiú, Bede Darch mindössze négy hónapos volt, amikor az orvosok rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak nála. “Nem hittük, hogy komoly baja lehet, aztán a vizsgálatok után az orvosok közölték velünk, hogy a fiunknak legjobb esetben is alig néhány hete van hátra” – idézi fel a történteket az édesanya, Isabella, majd hozzáteszi, jó néhány napba beletelt, mire felfogta, mit is hallott akkor.

És bár az orvosok csak heteket jósoltak a kis Bedének, a kisfiú rácáfolt a jóslatokra: immár három éve küzd azért, hogy legyőzze betegségét. Ennek a plusz időnek, amit az első diagnózis óta nyertek, Isabella szerint rettenetes ára volt.

Rákbeteg gyermekéről írt szívszaggató blogbejegyzést az édesanya

Blogbejegyzésében, melyben őszintén beszél arról, miért szeretné, ha kisfia meghalna, leírja: a kezelés, amit Bede a betegségére kapott, sokkal súlyosabb következményekkel járt, mint amire az orvos felkészítette őket. Édesanyja elmondása szerint a fia egyáltalán nem lát, nem tud beszélni sem, és a gyógyszerek nélkül állandóan fájdalmak kínoznák.

“A szívem szakad meg, mikor most azt írom, hogy szeretném, ha meghalna a gyermekem” – írja, majd folytatja: “Elfáradtam ebben a harcban, és pontosan tudom, hogy ő is elfáradt. Most már csak békét szeretnék neki. És amikor ez megfogalmazódik bennem, abban a pillanatban gyűlölni kezdem magam, hiszen egy anya nem kívánhat ilyesmit.”

Rákbeteg gyermekéről írt szívszaggató blogbejegyzést az édesanya

A blogból és a Darch család számára létrehozott GoFundMe-oldalról kiderült, Bede állapota az elmúlt napokban tovább romlott. Az orvosok szerint a daganat létfontosságú agyi területek felé terjed, ezért a kisfiúnak szinte semmi esélye nem maradt a túlélésre. Szülei, akik a nap 24 órájában mellette vannak, mindent megtesznek, hogy Bede a lehető legteljesebb életet élje. 

Olvass még több cikket gyereknevelés témában az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top