Család

Születésekor egy szemetes mellett hagyták – most először találkozott testvéreivel

Alsós gimnazista volt, mikor megtudta, hogy vér szerinti édesanyja sorsára hagyta őt. Azt mondja, addig ismeretlen harag lett rajta úrrá.

A 35 éves amerikai nő, Janet Barnicoat azóta megbékélt sorsával, bár – mint mondja – édesanyjának azóta sem tudta megbocsátani, hogy akkor, 1981-ben egy szemetes mellett hagyta őt. “Mikor a nevelőszüleim elmondták, mi történt velem az örökbefogadásom előtt, azt hittem, kiszakad a szívem a helyéről. Nem hittem el, hogy a vér szerinti anyám képes volt otthagyni védtelenül, egy egyszerű papírzacskóba tekerve a szemetes mellett.”

A mindössze néhány órás kislány egy járókelőnek köszönheti az életét, aki miután meghallotta a gyereksírást, a hang nyomába eredt. “Először azt hittem, egy kiscicát hallok, csak utána láttam meg a papírzsákot, benne a teljesen meztelen kislánnyal” – nyilatkozta a CBS-nek a középkorú nő, majd hozzátette, amikor a gyereknél semmilyen azonosítót sem talált, értesítette a rendőröket.

Janetet – akkor még Jane Doe – néven a rendőrök visszaszállították a kórházba, ahonnan néhány héttel később örökbe adták őt a Barnicoat házaspárnak, akik évek óta sikertelenül próbálkoztak a gyerekvállalással. “A szüleim soha nem titkolták előttem, hogy örökbe fogadtak engem, de kérdéseim csak azután lettek, hogy megtudtam, anyám elhagyott engem.”

Janet azt mondja, onnantól kezdve szeretett volna választ kapni a “miértekre”. Hogy anyja miért döntött úgy, hogy sorsára hagyja őt? Miért éppen a szemetes mellé tette? És azt is szerette volna tudni, hogy vannak-e testvérei. A ma már ötgyermekes anyuka utóbbi kérdésére a DNS-e segítségével kapott választ.

Születésekor egy szemetes mellett hagyták – most először találkozott testvéreivel

“Mikor rájöttem, hogy nem maradt más reményem, hogy rátaláljak a vér szerinti családtagjaimra, regisztráltam magam és a DNS-mintám az Ancestry.com oldalán. Alig telt el néhány perc, és már kaptam is az értesítést, hogy a rendszert talált valakit, akinek a DNS-e nagyon hasonló az enyémhez, és aki valószínűleg közeli hozzátartozóm lehet.”

Janet azonnal felvette a kapcsolatot féltestvérével, Dean Hundorffal, akit, mint kiderült, anyjuk pontosan úgy hagyott hátra, mint Janetet. Miután a két testvér egymásra talált, és hosszas levelezésbe kezdett az interneten, közös erővel rátaláltak harmadik testvérükre, a 31 éves Julie-ra.

Születésekor egy szemetes mellett hagyták – most először találkozott testvéreivel

A testvérek a 20/20 című műsornak köszönhetően, a közelmúltban találkozhattak először. A köztük lévő erős kötelék pedig már az első pillanatban érezhető volt. 

Olvass még több cikket az örökbefogadással kapcsolatban az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top