Család

Ezer kilométert repült az állatorvosig egy sebesült béka miatt

A lelkiismeret-furdalás sok mindenre ráveszi az embert.

Az ausztráliai Queensland belső része nem a bolygó legsűrűbben lakott vidéke. Ezért is fordulhatott elő, hogy egy asszonynak 1000 kilométert kellett utaznia a megfelelő állatorvosig. Egy békával.

Történt ugyanis, hogy Min Tims véletlenül áttolta a fűnyírót egy kék levelibékán, ami elég csúnya sérüléseket szerzett. Ez a faj ráadásul ritkasága miatt védett is, így nem csoda, hogy az asszonyt nagyon bántotta az eset. Így hát fogta magát, és 1000 kilométert repülőzött a sebesült békával a megfelelő állatkórházig. Hosszas intenzív kezelés után a béka sebei gyógyulni kezdtek, és ma már jól van.

Ezer kilométert repült az állatorvosig egy sebesült béka miatt

A felvetésre, hogy érdemes-e egy béka miatt ilyen nehézségeket bárkinek a nyakába venni, a kórház vezetője csak ennyit mondott: “Mindannyiunk jövője a részvéten és az együttérzésen múlik. Ha az ember képes közönyösen elfordulni egy bajban lévő élőlénytől – legyen az bármilyen kicsi –, ő maga sem érdemel segítséget.”

Ezer kilométert repült az állatorvosig egy sebesült béka miatt

Forrás: boredpanda.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top