Család

Egy törött szemüveg miatt szíjjal verte meg elsős kisfiát az apa

Valószínűleg nem először bántalmazhatták a kisfiút. AZ iskolában vették észre a sérüléseit.

Egy akkor első osztályos szekszárdi kisfiú 2014 tavaszán eltörte egy osztálytársa szemüvegét az iskolában. Az ellenőrzőjébe beírták, hogy a szüleinek meg kell térítenie az okozott kárt, ez azonban a családjának anyagi nehézséget okozott.

Felbőszült apja emiatt nadrágszíjjal megverte és arcul is ütötte a kisfiút. Másnap az iskolában vették észre az arcán lévő ütésnyomot, majd amikor rákérdeztek, a gyerek elmesélte a történteket és megmutatta a szíj okozta sérüléseit is. Az iskola értesítette a gyámhatóságot, másnap a kisfiút és testvérét nevelőszülőknél helyezték el, jelenleg is náluk élnek. Szüleik csak a legkisebb testvérüket nevelik.

A szülők és a rokonok azt állították ugyan, hogy az apa nem bántotta a gyereket, a vizsgálatok során azonban kiderült, hogy valószínűleg máskor is verhették a kisfiút. A történteket ráadásul a lánytestvére is látta és el is tudta mesélni.

A munkanélküli szakmunkás apát a bíróság bűnösnek mondta ki védekezésre, vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettben és 200 óra könnyű fizikai munkakörben elvégzendő közérdekű munkára ítélte, nem jogerősen.

(teol.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top