Család

Elvették a szülőktől babájukat, mert nem etették megfelelően

A 14 hónapos kisfiút nagyszülei vitték kórházba, mert nem bírták nézni, hogy szenved. Életmentő műtétre volt szüksége.

Miután a kicsi végül kórházba került, még a sokat látott olasz orvosokat is megdöbbentette az állapota: a Washington Post a The Local című olasz lapra hivatkozva azt írja, a 14 hónapos gyermek csont és bőr volt, mikor kórházba került, és nagyjából ugyanannyit nyomott, mint egy három hónapos baba szokott. 

Miután az orvosok alaposan megvizsgálták, kiderült, hogy a kalciumhiány miatt súlyos szívelégtelenség alakult ki nála, ezért néhány órával a felvétele után életmentő műtétet hajtottak végre a kisfiún. A gyerek orvosai a műtétet követően jelezték az esetet a hatóságok felé, gyanították ugyanis, hogy a kisfiú a nem megfelelő táplálás miatt lett súlyos beteg.

Az ügyben indult vizsgálatból kiderült, hogy a gyermek szülei vegánok, akik szigorú diétájuk szerint táplálták gyermeküket. “Semmi létfontosságút nem akartak megvonni gyermeküktől, úgy vélték, amit ők esznek, a kicsinek is megfelel majd.” Csakhogy a milánói kórház gyermekosztályának igazgatója szerint a szülők figyelmen kívül hagyták, hogy gyermekük fejlődő szervezetének olyan ásványi anyagokra és vitaminokra is szüksége van, amit a vegán étrendjükből nem feltétlenül kaphat meg.

Nem vagyunk ellene annak, hogy a szülők egyedi vagy alternatív étrend szerint táplálják gyermeküket, de javasoljuk, ilyen esetben mindenképpen kérjék ki egy táplálkozási szakértő véleményét. Ebben az esetben a szülők ott hibáztak, hogy nem biztosították fiuknak a szükséges kalciumot és vasat, hogy elkerülhesse az életveszélyes állapotot.”

A hatóságok kiskorú veszélyeztetése miatt elvették a gyermek felügyeleti jogát a szülőktől, arról később döntenek majd, hogy a nagyszülőkre bízzák-e a lábadozó gyermeket.  

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top