Család

Tíz évvel a lánya halála után ismét hallhatta a szívverését

Megindító pillanat volt mindkét család számára a találkozás.

Jade Stoner hétéves volt, amikor biciklizés közben elütötte egy autó. A kórházban halt meg nem sokkal később, a szülei pedig úgy döntöttek, felajánlják a szerveit átültetésre. Négy ember – két felnőtt és két gyerek – kapta meg Jade szerveit. Az egyik gyerek az akkor még csecsemő Nellie-Mai Evans volt, aki súlyos szívbetegséggel jött a világra. Örökbefogadó szülei legnagyobb örömére a kislány 2006-ban kapta meg az új szívét, és az állapota azonnal javulásnak indult.

Bár a szervtranszplantációkban részt vevők találkozását nem szokták javasolni, Nellie-Mai nevelőapja, egy nyugalmazott detektív, olvasta az újságban Jade történetét, és kiderítette, hogy kislányuk új szíve tőle származik.

A két család most, tíz évvel később találkozott először. Utóbb Jade édesanyja, Debbie Stoner, úgy nyilatkozott, csodálatos érzés tudni, hogy a lánya szíve egy másik gyereknek lehetőséget adott az életre, és nagyon jó volt látni Nellie-Mait. Meghallgathatta a kislány szívverését is, és bár tudta, hogy ez már nem az ő lánya szíve, mégis örömmel hallgatta az erős, egészséges dobogást. “Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, hogy felajánljuk a lányunk szerveit – mondta. – De biztosan tudom, hogy jól döntöttünk.”

Debbie és Nellie-Mai először találkoznak
Debbie és Nellie-Mai először találkoznak
Forrás: Caters News Agency

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top