Család

Tíz gyerekéből csak egyet vehetett a karjaiba a szülés után

Heather Esplin tíz gyermeket hozott a világra, de egyik terhességét sem tudta végig kihordani.

A 41 éves angol anyukának öt fia és öt lánya van, de a terhesség és a születés körülményei egyikük esetében sem voltak ideálisak, mind idő előtt jött a világra. A tíz gyermek közül öt császármetszéssel jött a világra, egyikük annyira súlyos állapotban, hogy az orvosok csak 50% esélyt adtak az életben maradására.

Egyetlen gyereknél sikerült majdnem kitöltenie a 40 hetet, de a nyolcadikként született kisfiú, Owen három teljes hónappal a terminus előtt született, és nyolc hetet töltött inkubátorban. Mind a tíz gyerek koraszülött volt, és mindegyikük élete inkubátorban kezdődött.

De Heather sem úszta meg. Tizedik terhessége alatt olyan súlyos, életet veszélyeztető vérzés lépett fel nála, hogy az orvosok már a legrosszabbra készítették fel a férjét. Végül el kellett távolítani Heather méhét. Több gyermekük így nem születhet, bár ha tehetné, Heather biztosan vállalkozna további terhességekre. A sok gyerek mellett még arra is jut ideje, hogy önkénteskedjen egy koraszülött-alapítványnál.

Tíz gyerekéből csak egyet vehetett a karjaiba a szülés után

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top