Család

Bagatell szabály miatt szív a Lidl

Nem írta rá a Lidl a mézes mogyoró zacskójára, hogy mogyorót tartalmaz, így kénytelenek azt visszahívni. A helyszín Anglia.

Szigorú szabályoknak kell megfelelniük a briteknek is az élelmiszerek csomagolásánál. Így minden mogyorós termék hátoldali tájékoztató címkéjén ott kell lennie, ráadásul jól érthetően, angolul, hogy a termék mogyorót tartalmaz.

Bagatell szabály miatt szív a Lidl

A Lidl ennek fényében kénytelen visszahívni az Alesto mézes pörkölt mogyorót, mert a mogyorós zacskóra nincs ráírva, hogy a mogyoró mogyorót tartalmaz. 

Annak ellenére kell visszahívni a mézes nasit, hogy a mogyorós zacskóra nagy betűkkel rá van írva, hogy mogyoró (peanuts), és az olvasni kevésbé tudók kedvéért egy jó adag mogyoró is látható a csomagoláson.

Bagatell szabály miatt szív a Lidl

A hivatal egy figyelmeztetést is kiadott, ami így hangzik: “Ha megvásárolta a fenti terméket, de mogyoróallergiája van, ne egye meg” – írja a North Devon Journal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top