Család

Kétszer nyilváníttatta halottá férje a magyar nőt, aki él

Mónika külföldre költözött, ezért férje kétszer is megpróbált örökölni a nőtől, bár az asszony él. Másfél évtized alatt rendeződött a dolog.

A pofátlanság csúcsa, amit egy magyar nővel tett a férje. Mónikát ugyanis a férfi kérésére halottnak nyilvánították a hatóságok.

Miután 1996-ban Mónika külföldre költözött, 2002-ben a volt férj kérvényezte a bíróságon, hogy nyilvánítsák halottá az exét, mert öt éve nem tud róla semmit. Ezt meg is tették, és a halál időpontját 1996. január 15-ében állapították meg – írja a Blikk.

Csak akkor derült ki az eset, amikor a nő 2000-ben visszavette a leánykori nevét a sajószentpéteri önkormányzaton, így feltűnt, hogy nem halhatott meg négy évvel korábban. A helyiek felvették a bírósággal a kapcsolatot, és hatályon kívül helyeztették a végzést: Mónika újra élt.

A történésekről az asszonynak persze fogalma sem volt: boldogan élte napjait Izraelben. Mint ahogy arról sem tudott, hogy volt férje nem adta fel: 2006-ban újra holttá tudta nyilváníttatni, 2007-ben pedig már az asszony hagyatékára is rátette a kezét. Erre csak akkor derült fény, amikor a nő érvényes jegy nélkül utazott a metrón, és az ellenőrök rendőrt hívtak.

Mára a nő visszakapta a vagyonát és az életét is. Mint mondja, megviselte, ami történt vele.

“Perre mentünk az igazságszolgáltatási jogkörben ért kár miatt”mondta  a Blikknek Lichy József, Mónika ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top