Család

Kétéves öccsét élesztette újra egy kilencéves

Kerti medencéjükbe esett az a kétéves kisfiú, akit kilencéves bátyjának sikerült újraélesztenie.

A kétéves gyerek a hétvégén az észak-hesseni Korbachban lévő családi házuk medencéjébe esett és elvesztette az eszméletét. 65 éves nagymamája és kilencéves bátyja húzták ki a vízből. Ezután a nagyobbik fiú telefonált a mentőknek. Egy szakember telefonos irányítása mellett elkezdte újraéleszteni a kisöccsét. A mentős elmondta neki, hogyan végezzen szívmasszázst, és hogyan lélegeztesse a kicsit.

Amikor a mentősök kiérkeztek, a kétéves már újra magától vette a levegőt. Ezután helikopter szállította a marburgi egyetemi klinikára, az életveszély vasárnapra múlt el. A nagyfiú rendkívül okosan reagált – dicsérte meg a rendőrség szóvivője a kis életmentőt.

A két kisfiú egyedül volt a szülői házban a nagymamával. A kétéves kiszaladt a házból a kertbe, amíg a nagymama a fürdőszobába ment pelenkáért. Ahogy visszatért, unokáját a mintegy négy méter széles, másfél méter mély medencében látta, hasra fordulva. A nagyobbik unoka hívta a mentőket, mert a nagymama nem beszél jól németül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top