Család

5 évesen önállóan vezet repülőgépet a kisfiú – videó

Ő a világ legfiatalabb pilótája. Nem épp önszántából.

5 évesen önállóan vezet repülőgépet a kisfiú - videóAz 5 éves, kínai He Yide 35 percen keresztül vezetett önállóan egy ultrakönnyű sportrepülőgépet. A szülei nem csupán hogy nem féltik, de direkt az édesapja ötlete volt pilótatanfolyamra küldeni az óvodást, most pedig azt akarja elérni, hogy a gyerek bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint a világ legfiatalabb pilótája.

A kínai család egyébként nem először került be a hírekbe: 2012 februárjában ugyanis egy sokkoló videó járta be közösségi oldalakat, melyen az akkor alig 4 éves kisgyereket a szülei arra kényszerítették, hogy egy szál alsónadrágban és tornacipőben tornázzon a hóban, mondván, ettől majd megerősödik a szervezete. A fiúcska egyébként folyamatos kiképzésben részesül, apja irányítása alatt kemény úszó- és futóedzéseken, valamint megerőltető túrákon kell helytállnia és tavaly nyáron megtanult vitorlázni is.

“Amikor az öreg sas tanítja a fiatal sasokat, kiviszi őket a sziklafal szélére, üti és taszigálja őket, hogy használják a szárnyaikat. Azt hiszem, én is így segítek a fiamnak azzal, hogy arra kényszerítem, hogy túllépjen a határain és meghaladja a saját elvárásait” – magyarázta egy sajtónyilatkozatában az apa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top