Család

27 év után találta meg az anyját

A brit Kate Jarrettet csecsemőkorában adták örökbe. A most 27 éves nőnek semmiféle emléke nem volt a biológiai szüleiről, kivéve azt a magnókazettát, melyen az édesanyja hangja hallható és amelyet a 16. születésnapján kapott meg az örökbe fogadó szüleitől.

A felvételen az édesanyja, Karen elmondta, hogy miért adta örökbe. 19 évesen szülte őt, ám nagyon nehéz helyzetben volt és senkire sem támaszkodhatott. Eredetileg nem akarta örökbe adni, ám egy éjszaka, amikor elhozta a bébiszittertől, véletlenül leejtette egy betonlépcsőre. A kisbabát azonnal kórházba szállították, ahol a rendőrök kérdőre vonták az anyát, majd elvették tőle Kate-et. A kislányt aztán egy házaspár, Sue és Paul Jarrett fogadták örökbe, és ők nevelték fel.

Tinédzserként Kate elhatározta, hogy megkeresi a biológiai anyját, ám mivel titkos örökbe adás történt, ezért hivatalosan nem kaphatott információt a kilétéről. Később közösségi oldalakon és családfakutató weboldalakon is próbálkozott, ám eredménytelenül.

Időközben ő maga is családot alapított, a barátjával három gyermeket nevelnek.

Néhány hónapja aztán meglátta egy magánnyomozó hirdetését, és elhatározta, hogy a segítségét kéri a biológiai anyja felkutatásában. A szakember a fiatal nő történetét hallva úgy döntött, hogy ingyen vállalja el az ügyet.

A nyomozónak sikerült megtalálnia az anyát, és kiderítette azt is, hogy Kate-nek van egy 22 éves húga, Suzie is. Kate-et sokkolták az információk, és két napba telt, mire összegyűjtötte a bátorságát és üzent a húgának. Órákon át beszélgettek.

Kate, Karen és a jelenlegi párja, Tony
Kate, Karen és a jelenlegi párja, Tony

Kate ezután Karennel is felvette a kapcsolatot. A nevelőapja vitte el hozzá autóval. Karen otthonában Suzie fogadta a nővérét. “A nappaliba vezetett, és ott láttam őt a maga testi valójában: az anyám ült a kanapén. Letérdeltem, és csak öleltük egymást vagy 45 percen keresztül” – idézte fel a találkozás pillanatait a nő.

Karen rossz egészségi állapotban, kerekes székhez kötve éli az életét, ám szeretne minél többet bepótolni az elveszett időből, ezért azt tervezi, hogy Kentbe költözik, hogy egy városban élhessen Kate-tel és a családjával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top