Család

Koszos ládákban szállították az ovisok kiflijét

A szentesi óvodákba több alkalommal is koszos ládákban szállították a péksüteményt. A konyhavezető azt ígéri, többé nem fordul elő ilyesmi. Oké, ez így rendben is lenne, de mégis hogy gondolták, hogy akár egyetlen alkalommal is megtörténhet mindez? Koszosan is jó lesz a kifli a gyerekeknek?

Olyan ládákban érkezik néha a péksütemény a szentesi óvodákba, amelyek úgy néznek ki, mintha a mezőgazdaságban használták volna azokat. Olyan, mintha a kiflik előtt mondjuk paprikát tároltak volna bennük, és talán néhány még bele is rohadt – mondta el véleményét a felháborító esetről az egyik szentesi önkormányzati képviselő. Annyit legalább javítottak a helyzeten, hogy papírral bélelték a koszos ládákat, de mégis hogyan lehetséges óvodába ilyen módon élelmiszert szállítani?

Az óvónők is igencsak felháborodtak, és ráadásul nem is egyszer fordult elő. Zsemle, kifli, gyümölcs is érkezett az óvodába koszos rekeszben. Az Apponyi téri óvodában az óvónők még le is fotózták az egyik ládát. A rekesz “teljesen úgy néz ki, mintha mondjuk galambürülék vagy valami hasonló lenne az aljára tapadva”. Azt mondják, felháborodásukat követően a helyzet javult, az elmúlt napokban ennyire koszos tárolóval nem találkoztak, azóta a kiflit nejlonzacskókba csomagolva szállítják az óvodába.

A központi konyha vezetője ígéretet tett, hogy többé nem fordul elő piszkos láda. A hibát a beszállítók követték el, szerinte az ügyet az élelmiszer-biztonságot ellenőrző hatóságoknak kell helyretenniük. A szentesi konyhán már jártak a napokban a szakemberek, a vizsgálat eredményét még nem közölték velük.

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top