Család

Elveszett a kutyájuk, Facebook-sztárként látták viszont

Egy amerikai család kedvence két éve megszökött otthonról. Egy ideig keresték, aztán szomorúan feladták. Meglepetésükre egy öreg kutyákat befogadó menhely Facebook-oldalán találkoztak újra a blökivel.

Captain Ron névre hallgat az a 13 éves mentett kutyus, amelyet egy tennesseei család fogadott be farmjukra. A jószág könnyen felismerhető, mivel egy gombás fertőzés miatt az egyik szemére megvakult. Bár boldogan élt a farmon a tehenek és birkák között, két éve egyszer csak nyoma veszett.

A család egy darabig kereste, aztán beletörődtek, hogy Captain Ront sosem fogják újra látni. A család egyik tagja a napokban kattintgatott a Facebookon, amíg rá nem talált az Old Friends Senior Dog Sanctuary nevű menhely oldalára, ahol kifejezetten az idősebb kutyák ellátására specializálódtak. Legnagyobb meglepetésére az egyik fotón felismerni vélte a félszemű szökevényt. Ezután írt a menhelynek, ahonnan hamarosan meg is érkezett a válasz: valóban az elcsatangolt kutyáról van szó.

 

“Nagyon örülünk, hogy Captain Ron eredeti gazdáit megnyugtathattuk, hogy a kutya jól érzi magát – írták a menhely munkatársai Facebook-oldalukon. – Látszott rajta, hogy nagyon szerették és sokat foglalkoztak vele.”

A menhely dolgozói ezután hosszasan leveleztek Captain Ron eredeti gazdáival, hogy minél többet megtudjanak az állat múltjáról. Így derült ki számukra például az is, hogy a kutyus nagyon szereti a zenét, különösen a Scarborough Fair című Simon and Garfunkel-számot.

 

“Kóbor kutyaként találtak rá, és mivel nagyon öreg már és az egészségével is gondok vannak, ezért nem lehetett már örökbe adni, így nálunk maradt” – írták a menhely dolgozói.

Captain Ron gazdái már nem tudják visszafogadni kedvencüket, mert elköltöztek az államból, de nagyon boldogok lettek a tudattól, hogy a kutyus jó helyre került.

További cikkek kutyákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top