Család

Ifjú építőmérnököknek

A felnőttek világa tele van feladatokkal, utasításokkal, lényegében kézikönyvekkel. A vidám játékok megkönnyítik a gyerekek számára annak befogadását, hogy vannak elvek, amiket muszáj betartani: ha új házat akarsz építeni, előbb egy tervre van szükséged; ha tűz üt ki valahol, ki kell hívni a tűzoltókat.
Ifjú építőmérnököknek

Meg kell próbálni ezeket az alapelveket leegyszerűsíteni az óvodás korú gyermekek számára, ugyanakkor fontos, hogy mindent elmagyarázzunk nekik, amit csak kérdeznek. A gyerekek képzelete nem ismer határokat, és az új ismeretek befogadásának képessége szinte végtelen ebben a korban. A LEGO® építőkészletei révén felismerik, milyen “hatalom” van a kezükben, és jobb alapokhoz jutnak a tudományos, technológiai és matematikai ismeretek elsajátításához. Felkészítik őket a 21. századi életre, ahol a technológiára alapozott társadalomban kell helytállniuk.

A gyermekek ismerik a nagyváros, a város, a falu épületeit – családi házakat, lakótelepeket, irodaépületeket, a helyi üzleteket. Talán éppen naponta megy el ilyen épületek mellett, de vajon van-e valamilyen ismerete arról, hogyan épülnek fel, és mi is történik egy építkezésen? Sok mindent kell elvégezni, mielőtt egy építkezés befejeződhetne, és az emberek elkezdhetnék az épületet használni. Az építési folyamat legelején valakinek meg kell terveznie, hogy hogyan nézzen ki, egy vázlatot is kell róla rajzolni, és így tovább.

Ifjú építőmérnököknek

A LEGO® DUPLO® építőelemeket kifejezetten a másfél és öt év közötti korosztálynak tervezték, így számukra az építés öröme egyben az ismeretek forrása is lehet. Az építkezéssel kapcsolatos építőkészletek segítségével játékosan magyarázhatjuk el a bonyolultabb dolgokat is, örömteli pillanatokkal tölthetünk ki akár egy egész délutánt, miközben a kis építő egyre több építési folyamatot fedez fel. Az ilyen építő tevékenységek kiválóak a finom motorikus készségek fejlesztésére is.

A LEGO DUPLO Nagy építkezés készlettel gyermeked felfedezheti az építkezést.

A darut, a lánctalpas buldózert és a teherautót a három minifigurával együtt kifejezetten a másfél és öt év közötti korosztálynak tervezték, könnyű őket megfogni és egymáshoz illeszteni, biztonságos az apró kezek számára is.

Termékszám Megnevezés
2-5 éveseknek
10813 Nagy építkezés

További információkat és szuper játéktippeket a http://www.duplovilag.hu/ oldalon találhattok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top