Család

Tilos a csók a gimnáziumban a tanári előtt

Az egyik kelet-magyarországi gimnáziumban meghökkentő táblát függesztettek ki a tanári szoba ajtajára. Annak 5 méteres körzetében tilos a diákoknak csókolózniuk. Nem vicc, ez pontosan így történt. Az iskola nyomós érveket sorakoztatott fel.

A gimnázium igazgatója a táblával kapcsolatosan azt mondta, természetesen nem azt helytelenítik, ha a diákok puszit adnak egymásnak. Ők sem vaskalaposak, pontosan tudják, a csókolózás fontos része a fiatalok szerelmi életén. Inkább csak a heves csókcsatákat szorítanák vissza legalább a tanári és a titkárság közvetlen környezetében.

Az igazgató azt is elmondta a Bors kérdésére, hogy a gimnáziumba gyakran érkeznek hivatalos ügyekben ven­dégek, és úgy gondolták, nem tesz jót az iskola megítélésének, ha az egymásba fonódott diákokon keresztül kell átverekedniük magukat. A csókolózást tiltó táblát egyébként már egy éve kihelyezték, ugyanis meglehetősen gyakran fordult elő, hogy a fiatalok a jó ízlést sértő módon gabalyodtak egymásba a tanári szoba és a titkárság közvetlen környezetében. Mindez pedig igen zavarba ejtő lehet az arra járó felnőttek számára.

Az iskola négyszáznegyven diákja közül sokan viccesnek tartja a táblát, egy kisebb csoport – valószínűleg ők a csókolózó szerelmesek – már kevésbé. A gimnázium vezetése úgy látja, bevált a módszer, egyre kevesebb tanuló csókolózik a folyósokon.

Tilos a csókolózás a tanári szoba előtt
Tilos a csókolózás a tanári szoba előtt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top