Család

Pedofil nagyapjuknak ítélték a gyerekeket

Másfél éven át szenvedtek a gyerekek pedofil nagyapjuk mellett a nélkülözéstől és a szexuális zaklatástól.

A most 12 éves Bettina, a 10 éves Barbara és 6 éves húguk, Klaudia édesanyja huszonévesen halt meg. Az egyik férje otthagyta, a következő pedig börtönbe került, így a nő halála után a három kislányt és két idősebb bátyjukat a gyámhatóság a nagyapjuknál, D. Mihálynál helyezte el, aki korábban éveket ült nemi erőszakért – írja a Bors.

A gyerekek másfél évig éltek a pedofil férfival, ezalatt sok megpróbáltatáson kellett keresztülmenniük. A férfi bántalmazta őket, nem vett nekik ételt, mosakodni csak hetente egyszer, lavórban tudtak. Kinőtt, koszos, hiányos ruhákban jártak télen is. Mindemellett a férfi szexuálisan is zaklatta őket.

A gyerekek 2014-ben nevelőszülőkhöz kerültek, a szexuális zaklatásról nekik számoltak be.

D. Mihályt májusban szexuális erőszak bűntette és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték. A héten megszületett az ügyben a jogerős ítélet is, mely a büntetés letöltését fegyház helyett börtönben rendelte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top