Család

Ceglédi csecsemőgyilkosság: börtönben szül a gyilkos kismama, utána elveszik tőle a babát

A központi rabkórház szülészetén hozza világra gyermekét B. Mónika, aki másfél éves kisfia megölése miatt van előzetesben.

A múlt héten helyezték előzetes letartóztatásba a ceglédi anyát, B. Mónikát, aki október 30-án megölte másfél éves kisfiát, Danikát. Most harmadik gyermekét várja, terhessége 7. hónapjában jár. A bíróság rendelkezése szerint azonban “kiszámíthatatlan viselkedése” miatt nem helyezhető házi őrizetbe. Így a babát is börtönben kell megszülnie. B. Mónika a tököli rabkórházban szül majd írja a Bors.

Mint a bulvárlap megtudta, a gyermekágyas időszakot követően a kismamákat a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére helyezik át, ahol a gyermekükkel annak egy­éves koráig lehetnek együtt. Azonban a gyereke sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén a szülést követően az anya és gyermeke külön elhelyezést kap.

Nem valószínű, hogy B. Mónika babáját állami gondozásba helyezik, amennyiben édesapja meg tudja oldani a nevelését, ellátását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top