Család

Alig írnak a magyarok végrendeletet

A szerényebb anyagi körülmények között élők kevésbé érzik lényegesnek a végrendelet írását, a nagyobb jövedelműek inkább.

Száz ember közül mindössze négynek van végrendelete Magyarországon, és meglepő módon az életkor előrehaladtával egyre kevesebben tartják fontosnak, hogy döntsenek ingóságaik, ingatlanjaik sorsáról írja a Magyar Hírlap, hivatkozva a 4Life Direct által készített országos kutatásra.

A felmérésből kiderül, a válaszadók 86 százaléka tisztában van vele, hogy végrendelkezés nélkül mi történik a vagyonával halála után, a többiek pedig vagy nem tudták, vagy nem érdekelte őket a kérdés. A szerényebb anyagi körülmények között élők kevésbé érzik lényegesnek a végrendelet írását, a nagyobb jövedelműek inkább. A megkérdezettek csaknem fele a halála után sem jótékonykodna a hagyatékából.

Egy végrendelet elkészítése nem bonyolult, néhány alaki szabályt kell betartani az érvényességhez, de ha valaki “biztosra akar menni”, érdemes közjegyző előtt megírnia, vagy legalább ügyvédi, közjegyzői letétbe helyezni az iratot, amely egyébként később bármikor megváltoztatható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top