Család

Tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye

Kedvezmények jönnek a családosoknak, 10 százalékkal több jut családtámogatásra jövőre.

A családok támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben 10 százalékkal többet fordítanak családtámogatásra, mint az idén – jelentette ki Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye. Január 1-jétől 30 ezer forint havi adókedvezményt kapnak a kétgyermekesek.

 A másik fontos változás, hogy megújul, sokkal rugalmasabb lesz a bölcsődei ellátórendszer. A hagyományos bölcsődék mellett minibölcsődék is létrejönnek, a családi napközik családi bölcsődékké alakulnak, és munkahelyi bölcsődék létrehozását is támogatják. Tovább növelik a bölcsődei helyek számát, és a dolgozók bérhelyzetét is javítják. Sőt kiterjesztik a bölcsődei ellátás megszervezésének kötelezettségét minden olyan településre, ahol legalább 40 három év alatti gyermek lakik, vagy öt olyan gyermek, akiknek szülei igénylik a bölcsődei elhelyezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top