Család

Amikor a gyerek mosolyog, az mindent megér (X)

Nincs mese: egy jégkorongos szülőnek megszállottnak kell lennie. Nem szabad megijedni a szótól, semmi rosszat nem jelent. Jó, megesik, hogy valaki elveti a sulykot, amikor a gyerek kihagyja a ziccert, vagy pláne ha bántják – de hát adrenalin nélkül nincs sport. Mi azonban másról beszélünk most.

Nálunk a megszállottság hajnali ébresztéseket, utazást, cipekedést, zsúfolt öltözőket, sok-sok izgalmat és jelentős számban elköltött forintokat is jelent. Miért éri meg mégis? Legalább három dolog miatt. Az álmokért, a sikerekért és azért, mert a jégkorongos gyerekek erősek, egészségesek lesznek, nemcsak fizikailag, mentálisan is. Ember lesz belőlük – ennyi az egész. És ez nem kevés. Ez a legtöbb.

[másolat] - Az mindent megér, amikor a gyerek mosolyog (X)

Horváth Kálmán, a 9 éves Bendegúz papája évek óta csak álmélkodik:

“Úgy megtanulnak a gyerekek mozogni, koncentrálni és gondolkodni, hogy az általában véve is jobbá, ügyesebbé, erősebbé és eredményesebbé teszi őket az élet minden területén. Szerintem nagyon fontos, hogy a jégkorongban tizedmásodperceken múlik minden, a játék jellege nem engedi az alibit, minden pillanatban jelen kell lenni. Versenyhelyzet van, oda kell figyelni a részletekre, a lazsálás itt ismeretlen fogalom.

Külön varázslatos számomra mind a mai napig, hogy úgy suhannak, úgy koriznak a srácok a jégen, olyan magabiztossággal, ahogy én sétálni sem tudok az aszfalton. Csodásan látványos játék ez, már ebben a korban is, a gyerekek minden izma mozog, erősödik, és arról még nem is beszéltem, hogy a hűvös-jeges környezet milyen hasznos, egészséges, allergiamentes.”

Ha elolvasnád a cikk további részét, ha kíváncsi vagy, miért a jégkorong a legjobb sport a gyerekek és az edzők szerint, vagy csak még többet olvasnál a témában, kattints ide!

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top