Család

Mindennap rajzol a világ másik felén élő unokáinak a 75 éves nagypapa

A koreai származású, New Yorkban élő férfi unokái kedvéért kezdte használni az Instagramot. Ma már igazi netes sztár, pedig utálja az internetet.

Drawings for my Grandchildren, vagyis Rajzok az unokáimnak: a 75 éves dél-koreai nagypapa, Chan Jae ezzel a címmel hozta létre azt az Instagram-oldalt, ahova minden áldott nap feltesz egyet saját készítésű rajzai közül.

Minden nap rajzol a világ másik felén élő unokáinak a 75 éves nagypapa

Nehéz elhinni, de az idős férfi, akit ma már több mint 40 ezren követnek, hónapokkal ezelőtt még szívből gyűlölte az internetet.

 Azután változtatott valamelyest a véleményén, hogy lánya, veje és velük együtt két imádott unokája úgy döntött, elhagyják Amerikát és visszaköltöznek Dél-Koreába. “Aggódtunk apáért, aki a költözésig a szabadideje jelentős részét az unokákkal töltötte. Sétálni vitte őket a parkba, a kertben játszott velük, vagy mesét olvasott nekik. Féltünk, hogy ha messze lesznek az unokák, depresszióba esik majd” – nyilatkozta Chan Jae fia, Ji Lee a BBC-nek.

 Ji azt mondja, végső elkeseredésében javasolta édesapjának, hogy kezdjen újra rajzolni. “Emlékszem, mikor a húgom és én gyerekek voltunk, apa rendszeresen rajzolt nekünk. Nagyon szerettük a rajzait, mert sehol sem láttunk ilyeneket. Arra gondoltam, hogy talán őt is jobb kedvre deríti majd, ha visszatér régi hobbijához.”

Minden nap rajzol a világ másik felén élő unokáinak a 75 éves nagypapa

És a fiúnak végül igaza lett. Az édesapa örömét lelte a rajzolásban, és ma már minden egyes napon rajzol egy kis történetet a Dél-Koreában élő unokáinak, amit az Instagram-oldalán oszt meg velük. És nem csak velük. A két kisfiún kívül valamivel több mint 40 ezer rajongó követi Chan Jae-oldalát, akik közül többeket arra inspirált, hogy idősödő szüleikkel is szerettessék meg a közösségi oldalakat.

Olvass még többet rendkívüli nagyszülőkről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top