Család

Sokkal több ember feje fölül vitték el a házat, mint tavaly

Vége a kilakoltatási moratóriumnak. Emiatt pedig sokkal több embernek kellett otthonát elhagynia, mint tavaly. És sajnos a kilakoltatásnak ezzel még csöppet sincs vége. Sőt, szakértők szerint 2017-ben még több ember feje fölül viszik el a fedelet.

Sokkal több kilakoltatás történt idén, mint tavaly. És 2017-ben várhatóan még több ember feje fölül viszik el a fedelet. A kilakoltatási moratórium ugyanis lejárt, a végrehajtások pedig beindultak. Az adósok jelentős része bírósági végzés alapján mondhat búcsút otthonának. Szakértők úgy gondolják, szociális katasztrófa fenyeget, mert egyre többen kerülnek utcára.

A decemberi adatokat még nem véglegesítették, de a Magyar Nemzet összesítése szerint 2016-ban várhatóan 3130 kilakoltatást hajtanak végre Magyarországon. 2015-ben ez a szám még 2300 körül mozgott, jövőre pedig sajnos még több embernek kell végleg elhagynia otthonát. A végrehajtók úgy látják, az adósok többsége a felszólítás után önként hagyja el ingatlanát.

Bírósági végzés alapján 2016-ban ezernégyszáz adóst tettek ki az otthonából, 1450 család ingatlanát pedig elárverezte a végrehajtó. Mindössze húsz olyan esetet regisztráltak, amikor a bank adta el az adós feje fölül az ingatlant. Kétszázhatvan esetben önkényes lakásfoglalókat küldtek el a hatóságok –tudta meg a Napi.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top