Család

Kirúgták az apukát, mert ott akart lenni negyedik gyermeke születésénél

Az amerikai férfi három, idősebb gyermeke születését már elmulasztotta munkája miatt. A negyedik lehetőséget nem akarta. Az állásába került a dolog.

“Annak, aki azt gondolja, nehéz döntést kellett meghoznom, annyit üzennék, hogy egyáltalán nem volt az” – kezdte a People magazinnak adott interjúját Lamar Austin, az a New Hampshire-i biztonsági őr, akit szilveszter napján bocsátottak el az állásából, állítólag azért, mert ott akart lenni negyedik gyermeke születésénél.

“Megmondtam a főnökömnek, hogy ha jön a gyerek, akkor a feleségem mellett akarok lenni – mondta Lamar, majd hozzátette, a főnöke nem vette jó néven az elhangzottakat, és közölte, másnap reggel 8-kor várja őt, hogy felvegye a munkát. “Azt mondta, ha nem leszek ott, többet nem is kell bemennem.”

Kirúgták az apukát, mert ott akart lenni negyedik gyermeke születésénél

Lamar felesége, Lindsay végül szilveszter éjjelén, alig valamivel éjfél után hozta világra negyedik gyermekét. A férfi egész éjjel a kórházban maradt, és nem ment dolgozni. Azt mondja, az utolsó utáni pillanatig nem hitte, hogy a munkáltatója beváltja a fenyegetését, mégse lepte meg túlságosan, mikor felmondtak neki.

“Lehet, hogy elveszítettem az állásomat, de olyan élményben volt részem, amit nem lehet szavakkal leírni” – mondta Lamar. Szerencsére a most már négyszeres apuka nem lesz sokáig állástalan. A történetüket hallva az egyik ismerős házaspár indított egy GoFundMe oldalt, amin adományokat gyűjtenek, hogy a család tudja fizetni a számlákat. Az oldalon azonban Austinék nem csak pénzt, hanem vagy egy tucat állásajánlatot is kaptak, így a családfő biztosan nem marad munka nélkül.

Olvass még többet az apás szülésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top