Család

Könnybe lábad a szemed: először hallja anyukája hangját a siket kisfiú – videó

A baba teljes hallásvesztéssel született egy méhen belül kapott fertőzés miatt. Egy speciális hallókészüléknek köszönhetően azonban most először hallja meg a világot, és benne a mamáját. Sírunk.

Épp tegnap írtunk egy kisfiúról, aki erős rövidlátóként született, és az anyukája videót készített arról a megható pillanatról, amint a bébi megkapja élete első szemüvegét, s hirtelen kitisztul előtte a világ.

Hasonlóan megindító a kis Matthew története is. A kisfiú még édesanyja méhében kapott cytomegalovírus fertőzést, aminek az egyik következménye teljes hallásvesztés lett a baba esetében. Világrajötte után az első időszakot így teljes csend ölelésében töltötte a kisfiú. A fordulat akkor következett be, amikor Matthew 4 hónapos lett. Az orvosoknak addigra sikerült egy olyan hallókészüléket kialakítaniuk, ami tökéletesen illeszkedik a kisfiú pici fülébe. A család pedig videót készített arról, amint a gyerek először kipróbálta az eszközt. Először kellemes, halk zenét hallgatott a baba. A szokatlan élmény azonban mondhatni sokkolta szegényt elsőre, ezért sírni kezdett.

Aztán egyszer csak elkezd ráérezni a dolog ízére, amikor beszélni kezd hozzá az anyukája. Figyeljétek a kis arcát, amint életében először meghallja a mamája hangját. Az angyali mosolya egyszerűen elragadó.

via GIPHY

Itt pedig megnézhetitek a teljes videót arról, ahogy Matthew számára megtelt hangokkal a világ. A legjobb rész 3:25-nél kezdődik.

via 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top