Család

Ellopták a bárányhimlős gyerek fotóit, hogy pénzt gyűjtsenek vele

A hamis poszt azt állította, a kisfiú ritka rákbetegségben szenved, és hogy a Facebook fizetni fog a lájkok után. Több mint egymillió embert csapott be.

A BBC cikke szerint már a Facebook is nyomoz azután a felhasználó után, aki a közelmúltban ellopta egy bárányhimlős kisfiú fotóit, hogy aztán a gyanú szerint lájkokat, kommenteket és pénzt gyűjtsön a segítségével. A csalásra a kisfiú édesanyja, Sarah Allen lett figyelmes, mikor az üzenőfalán szembetalálta magát a szóban forgó fotóval és a bejegyzéssel, ami azt írta, gyermeke a rák egy ritka fajtájában szenved.

Az anya a BBC-nek elmondta, fia tavaly nyáron lett nagyon beteg, a képek is ekkor készültek róla, az esetről ugyanis több helyi lap is beszámolt. “Az újságírók figyelmeztettek, hogy előfordulhat, hogy a képekkel valaki majd visszaél, hiszen ha beírja valaki a keresőbe, hogy bárányhimlő, ezeket a fotókat az elsők között dobja ki a Google.”

Sarah elmondta azt is, családja éppen a figyelmeztetés miatt nagyon figyelte a közösségi oldalakat és a hírportálokat is, de arra álmukban se gondoltak volna, hogy valaki így él majd vissza a kisfiúról készült képekkel. Sarah mindezek mellett beszélt arról is, hogy a hamis posztot készítő oldalon nemcsak az ő gyermekéről, de több más gyermekről is volt fotó.

“Gusztustalannak tartom azt, aki ilyet csinál. És nem csak amiatt, mert felhasználta a gyerekem fotóját, de azért is, mert ez a valaki, hozzánk hasonlóan több száz másik család fotóival élt vissza azért, hogy pénzt csináljon magának.”

Olvass még többet facebookos posztokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top