Család

A pasi személyiségéről mesél, ahogy viselkedik az anyjával

Van az a mondás, hogy nézd meg az anyját, vedd el a lányát, amit nyugodt szívvel átfogalmazhatunk úgy is, hogy ismerd meg az anyját, menj hozzá a fiához. Mert a férfi anyjához fűződő viszonya rengeteget mesél a pasi személyiségéről.

Általában az anya az, aki sok szempontból alakította a férfi szemléletmódját, akivel az első kapcsolata volt, úgyhogy nem csoda, ha anya meghatározó személy a férfi párkapcsolataiban is. Ezért amikor megismerkedsz egy férfival, akkor figyeld meg, hogyan viselkedik az anyjával, felfed előtted pár rejtett személyiségvonást, következtethetsz belőle arra, hogyan bánik a nőkkel. Laura Lifshitz írta le saját tapasztalatai alapján, hogy mire jutott az anya–fia kapcsolatok vs. párkapcsolat témában. Szavaiban mélyen ott rejtőzik az igazság, amit tényleg csak akkor érzünk át, ha már találkoztunk a következő típusú férfiakkal.

1. Teljesen elkerüli az anyját

Nagy figyelmet fordít arra, hogy ne találkozzon, ne beszéljen az anyjával. Nem azért, mert feledékeny, és kimegy a fejéből, hogy anyához hivatalos vasárnapi ebédre, hanem azért, mert szorong, és ideges tőle. Ez azt jelenti, hogy magában nem rendezte a gyerekkorát, nincs anyuka a helyén a fejében, valószínűleg nincs sok önbizalma, és megfelelési kényszerrel küzd. Fél attól is, hogy ha őszintén beszélne az érzéseiről, akkor anya adna neki egy nagy tockost.

Ezt a férfit mindenki kedves pasinak ismeri, szeretik a környezetében, de közben szeret a radar alatt maradni, nem veti bele magát a közösségi életbe. Ha olyan fajta partnerre vágysz, akivel el tudsz mászkálni társaságba, akkor nem jó lóra teszel, de ha szeretsz te is inkább meglapulni, akkor ő lesz az igazi.

Lehet, hogy egy kicsit passzív-agresszív, de nem valószínű, hogy elhagyna téged, ha egyszer elkötelezi magát melletted. Miért? Mert szorong az elköteleződéstől, és ha ennek ellenére úgy döntött, hogy feleségül vesz, akkor már veled marad. Mivel szereti magában tartani az érzéseit, nehéz dolgod lehet vele, ha mély beszélgetésekre vágysz, vagy ha vitázni akarnál.

A pasi személyiségéről mesél, ahogy viselkedik az anyjával

2. Az anyuka irányítja az életét

Megszólalni sem nagyon mer anya jóváhagyása nélkül, még akkor sem, ha már negyven felé közelít. Mondani sem kell, hogy szaladj el tőle jó messzire, és ne nézz vissza. Ő az a férfi, aki bolondul érted, és a csillagokat is lehozza az égről. Ő az a férfi, aki hisz abban, hogy a nők fontosak és értékesek. Mindegyik nagyon pozitív jellemző, a probléma inkább abban rejlik, hogy az ilyen férfi világában csak egy méhkirálynő lehet, és az nem te vagy, hanem az anyja.

Ez azt jelenti, hogy minden nagy döntés előtt meg fogja kérdezni anyát, hogy mit szeretne, és nem a te véleményedre kíváncsi, hiába vagy a felesége. Szerető és törődő férfi, aki mindenkinek a legjobb barátja, senkinek nincs egy rossz szava sem róla. Nagylelkű és hűséges, mint egy kiskutya, de mindig bele fogsz futni egy láthatatlan erőbe, ami irányítja: a kedves anyukába.

3. Nyíltan utálja az anyját

Bámulatos fickó, akit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha besétál az ajtón. Rámenős és valószínűleg jó üzletember, de vigyázz vele, mert marni is tud, mint egy kígyó. Viharos a kapcsolata az anyjával, amit már a megismerkedésetek első pillanatában tudat is veled. Lehet, hogy valamilyen módon anya élete káoszba fulladt az idők folyamán, vagy csak cserben hagyta a fiát régebben annyira, hogy már nem áll meg a lábán a fia előtt. A pasi mindenáron neheztel anyára, úgyhogy ha kapcsolatba keveredsz vele, az azt jelenti, hogy anyapótléknak is kell lenned.

Ennek a férfinek nagy tehetsége van a drámázáshoz, amitől karizmatikusnak érezheted. Ő az a megtört rossz fiú, akit a nők tömegével imádnak, és aki imádja a nőket… egy bizonyos szintig. Egészen addig, amíg úgy viselkednek, ahogy szerinte kellene. Lenézi a nőket? Ó, igen.

Az igazság az, hogy fél attól, hogy átveszi felette egy nő a hatalmat, ezért van egy tonnányi barátnője, de valahogy mindegyikről mindig kiderül, hogy nem elég jók hozzá. Imád panaszkodni az anyjáról és a borzalmas gyerekkoráról, ezzel is szimpátiát váltva ki benned. Ha vele szeretnél randizni, akkor csak egy tanácsunk van: ne tedd.

A pasi személyiségéről mesél, ahogy viselkedik az anyjával

4. Fél, hogy csalódást okoz az anyjának

Közel áll az anyukájához, de anya nem diktál az életében. Nem, helyette a férfi folyton attól fél, hogy csalódást okoz anyának és emiatt sokszor titokban teszi azt, amit tenni szeretne, főleg akkor, ha tudja, hogy anya helytelenítené a döntését. Ez azt mutatja, hogy a pasi eléggé ravasz fajta, szeret kockázatot vállalni, és általában sikeresen jön ki a kis fortélyokból. De ha vele kezdesz, akkor téged is bele fog vonni a kalandozásaiba, amiket hamar megunhatsz. Szeretne megfelelni neked is, nem csak az anyjának, mert utálja a konfrontáció bármilyen formáját, emiatt sokszor szembesülsz majd olyan helyzetekkel, amikor valamire igent mond, aztán teljesen mást csinál. Egy kicsit idegesítő vele élni.

5. Csüng az anyján

Rengeteget van együtt az anyjával, és bár nem anya hozza a döntéseket, a férfi mindig nála köt ki, hogy mindent elmeséljen és begyűjtse anya elismerő szavait. Igen, ez azt jelenti, hogy anya a fia párkapcsolatainak minden részletével teljesen tisztában van, ami számodra könnyen kényelmetlen helyzetet teremthet.

Ez a fajta pasi tiszteli a nőket és érdekli a véleményed, de közben éretlen és nem igazán szeret egyedül döntéseket hozni. Elsőként segít bárkinek a családban, ami nagyon kedves tőle, de elsőként beszéli ki a többieket a hátuk mögött, panaszkodva arról, hogy milyen sok feladattal terhelik meg, amiket mellesleg önként vállalt. Erős nőre van szüksége, mert szeret függeni másoktól.

A pasi személyiségéről mesél, ahogy viselkedik az anyjával

6. Az anyja a legjobb barátja

Ha úgy anya barátja, hogy közben ki mer állni a saját véleményéért vele szemben, akkor egy magabiztos férfit kaptál magad mellé. Olyat, aki nem fél a nőktől, miközben tiszteli őket. Szeret párkapcsolatban élni és intelligens módon vitázni, úgyhogy ha egy kicsit önbizalomhiányos, esetleg passzív vagy, akkor ez a férfi nem a te embered.

Az anyukája valószínűleg többet tud a párkapcsolatairól, mint amennyit egy feleség szeretne, hogy tudjon, de ha anya nem szereti a fia választottját, akkor ez a férfi hamar lepattintja magáról a véleményét. Sok nőnemű barátja van, ami felébresztheti benned a féltékenységet, de ha elköteleződik, akkor kitart a választottja mellett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top