Család

Láthatja az apa is a biszexuális szeretőtől született fiát

Egy amerikai kisfiúnak hivatalosan is két édesanyja és egy édesapja van, jogilag mindhárman szülei a 10 éves srácnak. A rendhagyó ítélet New York államban született egy rendhagyó esetben.

Eredetileg csak egy gyermekelhelyezési ügyben kellett volna döntenie H. Patrik Leis III bírónak, de az ügy közelről sem átlagos. Az ügy szereplői úgynevezett poliamor kapcsolatban éltek egymással. Dawn és férje, Michael Marano 2001-ben összeismerkedett szomszédjával Andrea Garciával, aki később átköltözött hozzájuk.

Dawn meddősége miatt Michael Andreának nemzett gyermeket, akit születése után közel tíz évig hárman neveltek. Csakhogy közben Dawn és Andrea úgy döntött, hogy kiteszik a férfit a kapcsolatból, ezért Dawn válókeresetet, míg Michael gyermekelhelyezési keresetet nyújtott be a bíróságra.

 A bíróság végül úgy döntött, hogy a biológiai apa mellett a nem vérszerinti szülőnek is joga van a gyermekhez. H. Patrik Leis III bíró döntésével tulajdonképpen csak megerősített egy tavaly nyári bírósági ítéletet, amiben szintén elismerte a bíróság a nem vérszerinti szülő jogát a gyermekhez – írja a Jezebel.com.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top