Család

Erre szolgál a Facebook rakéta alakú gombja

A rakéta alakú gombba talán már bele is futottak, amikor mobilon böngésztétek a Facebookot. Nos, ez a furcsa ikon a Facebook egyik vadonatúj fejlesztése. És hogy mire jó? Íme a részletek.

A Facebook újdonsága már több felhasználónál is megjelent. A rakéta alakú ikonra kattintva egy másik alternatív üzenőfal jelenik meg, amelyen az ismerősök megosztásai helyett leginkább az általatok követett hír- és márkaoldalak tartalmait láthatjátok.

Hogy milyen posztok jelennek meg az újdonságként használható alternatív hírfolyamban, arról az algoritmus dönt, vagyis leginkább a Facebook állít össze olyan tartalmakat, amelyekről úgy gondolja, érdekelhet benneteket.

Március elején az androidos mobilt használók egy része már belefuthatott hasonló fejlesztésbe a Facebookon, akkor ugyan nem rakéta jelent meg, hanem egy Explore feliratú gomb. Ez a rakétás ikont már az iOS-en és Androidon is tesztelik. Hamarosan mindenki ki is próbálhatja – tudta meg a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top