Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Fogházba kerülhet Geréb Ágnes

Nem bizonyítható kétséget kizáróan, hogy Geréb Ágnes miatt halt volna meg 14 éve két újszülött csecsemő, az ügyészség mégis fogházbüntetést kért a szülésznőre.

Tavasszal perújrafelvétel miatt újratárgyalták Geréb Ágnes büntetőperét, amelyben két csecsemő halála miatt kellett felelnie. 2012-ben másodfokon két év letöltendő fogházbüntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltásra ítélte őt az ítélőtábla. Az új tárgyalást a Fővárosi Törvényszék folytatta le, Geréb Ágnes büntetését két év felfüggesztett fogházra és nyolc év eltiltásra enyhítette.

A törvényszék megállapította, hogy szakértők szerint sem bizonyítható kétséget kizáróan, hogy az egyik csecsemő halálához Geréb Ágnes magatartása vezetett volna. A Magyar Nemzet szerint a bíróság azt mondta, hogy a vádlott mindkét esetben megsértette foglalkozása szabályait, ám a másodiknál a halál és e között az ok-okozati összefüggés nem teljes mértékben alátámasztott.

Az ügyészség természetesen fellebbezett, azt szeretnék elérni, hogy visszaálljon a 2012-es ítélet, azaz a 2 év letöltendő fogház és a 10 év eltiltás.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top