Család

Kötelező lesz az egyenruha a szerb iskolákban

A szerbiai iskolások eddig nem hordtak sem köpenyt, sem egyenruhát, ám az oktatási minisztérium úgy döntött, annak érdekében, hogy a diákok közötti társadalmi különbségek ne legyenek láthatók, a 2017/2018-as tanévtől kezdve egyenruhák viselését javasolja.

Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata. Az iskolák fele mondott igent az egyenruhára, de a többieknek is kötelező lesz. Mladen Sarcevic kiemelte: nem az évtizedekkel ezelőttről ismert kék köpenyt kell hordaniuk a diákoknak, minden iskola egyénivé teheti az egyenruhát saját logójával. A ruhákat a textilipari középiskolákban varrják majd meg ingyen, de azt a szülők és az iskolák még nem tudják, kell-e fizetniük, vagy esetleg a szakminisztérium ingyenesen bocsátja-e használatra őket. Nyilván ez bolygatta fel a legjobban a szerb közvéleményt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen egyenruháról van szó, vagy hogy köpenyt vagy egységes pólót kell-e majd viselniük a diákoknak. 

via GIPHY

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top