Család

Nyolcgyerekes család kerül az utcára, segítséget kérnek!

Derült égből villámcsapásként érte a Fedor családot a főbérlő döntése, aki felmondta a nyolcgyerekes família budapesti albérletét, így a családnak szeptember 30-i határidővel ki kell költöznie a bérleményből. Az apa egy alapítványon keresztül kéri az emberek segítségét, hátha valaki tud Budapesten és környékén megfizethető áron bérelhető családi házat ajánlani egy ekkora családnak.

Támogató SMS-kampányt indított Fedor János családjának megsegítésére, lakhatásuk további biztosítására a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A Facebookon közzétett felhívásukból kiderül, hogy a tulajdonos alig két héttel a tanévkezdés előtt mondott fel a népes családnak, amely még egy évig tervezett a budapesti albérletében élni, a szülők egy év múlva saját ingatlant akarnak vásárolni. Mint írják: a felmondás oka nem bérleti vagy rezsitartozás, hanem állítólag családi okokra hivatkozva teszi ki őket a főbérlő. 

Az édesapa, Fedor János azt írja, hogy szeptember 30-ig kell kiköltözniük, és egyéves időintervallumra keresnek sürgősen bérelhető családi házat esősorban a XVII. kerületben és a környékbeli településeken, hogy az 5 iskolás és 3 óvodás kisgyereküket ne nagyon kelljen a megszokott közegükből kimozdítaniuk. Havonta biztonsággal kétszázezer forintot tudnának kifizetni a bérleményért, bárminemű megoldásra nyitottak. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top