Család

A 10 éves Jayden segítette világra az öccsét

Egy tízéves kisfiú hatalmas bátorságának köszönhető, hogy édesanyja és kisöccse is életben maradt. Ha nem segít a farfekvéses baba születésénél, akkor annak végzetes következményei lehettek volna. Hatalmas lájk Jaydennek!

Ashly Moreau egyedül volt otthon 10 éves kisfiával és 11 hónapos kislányával, amikor megindult a szülés. Hívta a mentőket, de nem volt arra idő, hogy a kiérkező szakembereket megvárja: elfolyt a magzatvize, és látta, hogy a születendő gyerekének lábai már kint vannak, az orvosi segítség pedig még sehol. 

Nem volt mit tenni, a 10 éves Jaydenre támaszkodhatott. Látta, hogy a hamarosan megszülető gyerekének lilák a lábai, ebből tudta, hogy a farfekvéses baba nem lélegzik, másodperceken múlt, hogy az újszülöttet megmentsék – talált rá a hvg.hu a louisianai KPLC riportjára. Moreau állítása szerint a 10 éves kisfia nagyon bátran és a helyzet komolyságához képest nyugodtan viselkedett. A lábainál óvatosan húzva Jayden segítette világra az öccsét, majd az orrszívó készülékkel ő tisztította ki a baba orrát is, hogy a kicsi levegőt kapjon. 

Az orvosok szerint, ha Jayden nincs otthon a szülésnél, édesanyja valószínűleg elvérzett volna, kisöccse pedig nem maradt volna életben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top