Család

Megható dolog derült ki a Harry herceggel popcornozó kislányról

Édesapja Afganisztánban veszítette el mindkét lábát, amikor a kislány még meg sem született.

Néhány napja járták be a médiát a bűbájos fotók, melyeken egy szőke kislány, Emily megdézsmálta Harry herceg popcornját az Invictus Game-en. A kétéves csöppség egy háborús veterán és paralimpikon, David Henson kislánya. A férfi jó barátságban van Harry herceggel, ezért is ültek mellette a sporteseményen.

Getty Images

David Henson egykori katonai mérnök, aki bányák építésén dolgozott Afganisztánban. 2011-ben egy robbanásban mindkét lábát elveszítette. Amikor a kórházban feküdt, lefagyasztották a spermáját, hogy később saját gyermeke lehessen. A sérült férfi azonban akkoriban még azt mondta barátnőjének, Hayley-nek, hogy hagyja el őt, és keressen magának valakit, aki boldogabbá teheti.

Hayley azonban kitartott David mellett, és később összeházasodtak, majd a nő mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe Emilyvel.

Getty Images

David Henson tíz hónappal a sérülése után kezdett műlábakkal futni, 2016-ban, a riói paralimpián bronzérmet szerzett. 

Kislánya komoly inspirációt jelentett számára már akkor is, amikor még meg sem született, ma pedig még inkább.

„Már azon a napom velem volt, amikor megsérültem, még úgy is, hogy négy évvel később jött csak a világra” – fogalmazott Henson.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top