Család

5 tuti, természetes gyógymód őszi náthára

Ha szeretnéd otthon kezelni a náthát és a vele járó tüneteket, csak nézz körül a környezetedben, és válassz természetes segítséget. Mutatunk néhány növényt, amelyeket használhatsz a betegség legyőzésében.

Akik szeretik az ecetes tormát, bizony előnyben vannak egy nátha ellenes akció kapcsán. A torma ugyanis nagyon hasznos vegyületeket tartalmaz. Egyrészt az arcüreg tisztításában is szerepet játszhat a növény, de a hörgőket is tisztítja. Akik még nem kóstolták, mindenképpen próbálják ki a sajátos ízű tormát. Nemcsak az egészség miatt érdemes fogyasztani, hanem az étkezésekbe is változatosságot csempészhet egyedi ízével.

A legtöbben a gyömbért az üdítők kapcsán ismerik, holott a nagyszerű tulajdonságokkal megáldott növény olyan hasznos a házipatikában, hogy nehéz a párját találni. Nemcsak a torokfájásra van jó hatással, hanem a köhögést is csökkenti. Az immunrendszert pedig felturbózza, ezért nemcsak betegeknek ajánlott a fogyasztása.

A vöröshagyma a tormához hasonlóan az arcüregek tisztítását célozza. A néphagyomány egyik legerősebb és leghatékonyabb csodája. Vannak, akik teát főznek belőle, míg mások nyersen fogyasztják. A fokhagymát is a hasonlóan magas, képzeletbeli piedesztálra emelhetnénk, ha a hatékony hatásukról lenne szó. A fokhagyma a nátha egyik tökéletes ellenszere, akár magában, akár ételben fogyasztva. Erős aromája az orrdugulásnál is sokat segíthet.

A C-vitamin az egyik fontos kelléke a náthamentesítésnek. Vannak, akik aszkorbinsavat szednek, de akadnak olyanok is, akik a citrusféléket hívják segítségül egy-egy vírusos időszakban. A gyümölcsök ugyanis nemcsak finomak, hanem telis-tele vannak olyan jótékony vitaminnal, amelyek segítenek a testnek abban, hogy legyőzze a betegséget, és erősítse az immunrendszert.

A dél-afrikai muskátli Zulu nyelven umkaloabot, vagyis súlyos köhögést jelent, ez az elnevezés utal hagyományos felhasználásának céljára! Nemcsak a köhögést csökkenti a növény, hanem segítségével a szervezet könnyebben birkózik meg a fertőzésekkel, mert az immunrendszerre is nagyon jó hatással van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top