Család

Családi tragédia miatt végleg bezárt az ország legöregebb benzinkútja

Családi tragédia miatt húzta le a rolót az ország legöregebb benzinkútján Landthaller Tasziló. A 88 éves férfi remélte, fia viszi tovább az üzletet, ám ő nemrég meghalt.

A Budafok határában lévő benzinkutat még Landthaller Tasziló édesapja építette 1936-ban: akkor, amikor a Balatoni út még csak terv volt. A töltőállomás nemcsak a legnagyobb, de nagyon népszerű is volt. A férfi a Blikknek azt mesélte, grófok jártak oda, a Széchenyiek, a Wenckheimek, később híres színészek, mint Páger Antal.

Taszi bácsi a benzinkúton nőtt fel, apja halála után vette át az üzletet. Az államszocializmusban is sikerült megmentenie a kutat, a rendszerváltás után pedig teljesen visszaszerezte. Úgy tervezte, hogy a boltot fia, ifjabb Tasziló viszi tovább.

Ám idén áprilisban a fiú egyik nap lábfájásra panaszkodott, este pedig már a kórházban voltak vele. Mindkét végtagból induló trombózis miatt halt meg. Az idős házaspárt nagyon megviselte egyetlen fiuk elvesztése.

Először csak egy hónapra, nyári szabadságra zárták be a kutat, aztán Taszi bácsi úgy döntött: nem nyitja meg újra. Úgy érzi, megöregedett, gerincsérve miatt mankóval jár, és nagy fájdalmai vannak. Az apjának tett ígéretét azonban betartja, ugyanis amíg él, nem adja el a benzinkutat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top