Család

Videó: bilincsbe verték a rendőrök a 9 éves autista fiút

A gyerekhez azután hívtak rendőrt, hogy összeverekedett néhány társával az iskola udvarán. A bizarr esetről a fiú édesapja készített videofelvételt.

A kilencéves kisfiú a Daily Mail értesülései szerint néhány őt zaklató másik gyerekkel verekedett össze az Indiana államban található Franklin egyik iskolájában még augusztus 30-án. Miután két tanár szétválasztotta a balhézókat, rendőrt hívtak, mert az ő elmondásuk szerint aggódtak a tanulók testi épsége miatt.

A zsaruk érkezéséig az iskolát lezárták, senki sem mehetett se ki, se be. A kisfiút tettlegesség elkövetésével és kisebb horderejű bűncselekmény elkövetésével vádolják.

A fiút a megyei ifjúsági fogdába szállították, ahol 20 percen keresztül hallgatták ki, mielőtt eljárást indítottak volna ellene.

A fiú apja, Ronnie Shepperd elmondta, hogy a gyerek csak védekezett, miután egy másik iskolás belekötött az iskola játszóterén.

„A fiamat napok óta zaklatta egy másik gyerek, erről többször szólt a tanárainak is” – tette hozzá az érthetően feldúlt apa. „Semmit sem tettek ellene, ezért, amikor négy napon belül másodszor is megütötték, a fiam visszavágott. Nagyon felkavaró volt látni, ahogy bilincsbe verik a 9 éves fiamat, aki óriási traumaként élte meg az esetet. Ő autista, ezért automatikusan védekező üzemmódba kapcsolt, miután megtámadták, ezért az egyik tanárt is megütötte, aki szét akarta választani a verekedőket. Azonban, miután megnyugodott, bocsánatot kért a szóban forgó tanártól.”

Egyelőre nincs információ arról, hogy mi lesz a kisfiú sorsa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top