Család

Fellázadt az anyuka, hogy sosem pakolnak el a gyerekei maguk után – ezt tette

Elege lett az anyának gyerekei rendetlenségéből, ezért sztrájkot hirdetett.

A háromgyerekes Heidi Hamm elmondása szerint az elmúlt négy éve a rendrakásból és a gondoskodásból áll főleg. Ebből lett most elege. A minap ugyanis, mikor Hamm benyitott gyermekei szobájába, apokaliptikus állapotokkal nézett szembe. A padlón szerte-széjjel legódarabok hevertek mindenhol. 

„Szeretem a tisztaságot, főleg a házamban. Ez az egyetlen dolog az életemben, ami felett úgy érzem, teljes kontrollom van. Ha minden rendben és tisztán áll, attól érzem azt, hogy jobb az életem. De a gyerekeket ez nem érdekli. Nem tudom, hányszor folytattam le ugyanazt a párbeszédet velük, hogy így nem tudnak normálisan átmenni a szobán, mert beleáll a lábukba egy legó. Ők csak annyit válaszoltak, nem zavarja őket, majd ugróiskoláznak köztük.” 

Végül Hamm férje állt elő azzal az ötlettel, hogy felesége csak csukja be a srácok ajtaját, és ne vegyen tudomást a bent uralkodó állapotokról. Az a fiúk szobája, az ő felelősségük rendet tartani benne. Az ajtó azóta is csukva van, a fiúk dolga heti egyszer kitakarítani szobájukat, a köztes időben meg azt tesznek, amit akarnak. Hamm pedig a ház többi részének rendben tartásával és magával foglalkozik. 

„Könnyű elveszíteni magadat, ha folyamatosan másokról gondoskodsz. De mi van az öngondoskodással? Nem könnyű dolog. Időre, energiára és segítségre szorulsz hozzá.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top