Család

Ennyivel emelkedik a nyugdíj jövőre

Egyelőre csak kevés nyugdíjas számolt utána, mennyivel nő az ellátásuk összege januártól. Az átlagos nyugdíj nagyjából 4 százalékkal, mintegy 4700 forinttal emelkedik.

Jövő hétfőn utalják a decemberi nyugdíjakat, de csak annyit, mint októberben. Hiába volt ugyanis nyugdíjemelés, novemberben kifizették az egész évre járó kompenzációt, ezt pedig a nyugdíjasok egy része nem tudja.

Az RTL Klub riportja szerint a januári nyugdíjemelésnek még kevesebben számoltak utána. Az Én pénzem.hu számításai szerint jövő évtől az átlagos öregségi nyugdíj mintegy 4700 forinttal nő, ami havonta 128.480 forintos nyugdíjat jelent.

 

Fejenként nagyjából 4 százalékkal emelkedik az ellátás a decemberihez képest, főleg az infláció miatt. Ilyenkor november kompenzálják az időseket – ez történt most is –, ám ha a pénzromlás üteme kisebb mértékű, akkor sem veszik el tőlük az emelést.

Közben a posta néhány napja elkezdte a tízezer forintos Erzsébet-utalványok kézbesítését, és ígéretük szerint várhatóan karácsony előtt mindenki megkapja a juttatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top