Család

Kiakadt az anyuka, miután lekövérezték a 4 éves kislányát

Magas testtömegindexe miatt figyelmeztették a kislány családját.

A 4 éves Emilia Tune magasságát és testsúlyát ellenőrizték az iskolában a minap, amely értékelés szerint a kislány túlsúlyosnak számít. Az iskola levelet küldött a gyerek szüleinek a vizsgálatról, melyben az állt, hogy  a kislány 96,5 cm és 17 kilós, vagyis a BMI testtömegindex szerint az eredmények azt sugallják, Emilia túlsúlyos. Emellett arra is kitértek a figyelmeztetésben, hogy egyszerű változtatásokra lenne szükség a gyerek életmódjában, hogy kicsivel többet mozogjon és egészségesebben táplálkozzon.

Emilia édesanyja felháborítónak találta a levél tartalmát. 

„Undorítónak és felháborítónak találom ezt a szöveget, nagyon bosszant – mondta. – Nem csoda, hogy olyan sok gyerek nő fel étkezési rendellenességekkel, amikor négyévesen kinyilatkoztatják róluk, hogy túlsúlyosak, és azok is lesznek, ha így folytatják. Nyilvánvaló, hogy nem fogom elmondani vagy megmutatni Emiliának a levél tartalmát. De ha például ez az egész a tizenhat éves,  legidősebb lányomról, Grace-ről szólna, aki roppant érzékeny korban van, nagyon rosszul érintené az üzenet.
Öt gyerekem van, és egyiküknek sincs problémája. Jól tápláljuk őket, rendszeresen fogyasztanak  gyümölcsöt és zöldséget, és ügyelünk arra, hogy ne egyenek egészségtelen dolgokat, például szénsavas italokat.”

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top