Család

Ennyit kereshetnek a nyugdíjasok, ha elmennek dolgozni

Egyre több nyugdíjas dönt úgy, hogy kiegészíti a nyugdíját. Így akár jelentős összeget is kereshetnek, ráadásul a cégeknek is megéri őket alkalmazni.

A nyugdíjas-szövetkezeteken keresztül sok száz munkalehetőség közül válogathatnak a nyugdíjasok. Elmehetnek eladónak, pénztárosnak, biztonsági őrnek, konyhásnak, call-centeresnek, operátornak, takarítónak, de szakképzett hegesztőket, lakatosokat, targoncásokat, könyvelőket is keresnek a munkaerőgondokkal küszködő cégek – írja a Blikk.

A munkáltatók nem csak 4-6 órában várják őket, akár teljes állásban is dolgozhatnak. A legalacsonyabb órabér nettó 623 forint, ami a minimálbérnek felel meg. Négyórás munka esetén így 50 ezer forint jöhet össze.

A fővárosban az átlagos órabér 900-1000 forint körül van, vagyis akár havi 150 ezer forinttal is ki tudják egészíteni a nyugdíjukat.

A különleges szakképzettséget igénylő szakmákban, ahol munkaerőhiány van, akár a piaci bért is megkaphatják, ami könnyen 200-300 ezer forint pluszt is jelenthet havonta.

A nyugdíjas-szövetkezetek szerint egyre nagyobb az érdeklődés, pár hónap alatt több mint 3 ezer nyugdíjas vállalt munkát. A cégeknek is megéri őket alkalmazni, ugyanis bérük után csak a 15 százalékos jövedelemadót kell befizetniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top