Család

Visszakapja a háza árát a csúnyán átvert hajléktalan nő

A nő eladta a házát, de a szerződésbe a megállapodás szerinti összeg helyett csak a fele került. Ráadásul az ingatlan a többszörösét érte.

Első fokon pert nyert a Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben. A nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát – közölte a megyei főügyész.

Szabó Ferenc közleménye szerint az ügyészség a csalás miatt elvesztett összeg visszafizetése iránt lépett fel a bíróságon a károsult mellett. Az asszony sződi házára adásvételi szerződést kötött egy férfival.

A szerződésbe azonban vételárként nem a megállapodás szerinti összeg került, hanem annak csak a fele, 500 ezer forint. A ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte, de a nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg a férfitól.

A nő csalás miatt feljelentette a férfit, akinek a bűnösségét már 2011-ben megállapította az eljáró bíróság, viszont a vételár különbözetét a nő mindeddig nem kapta meg.

A Pest Megyei Főügyészség a sértett jogainak védelmében keresetet nyújtott be a Váci Járásbíróságra, amelyben indítványozta: a bíróság kötelezze a bűncselekmény elkövetőjét kártérítés és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetésére.

A járásbíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében helyt adott az ügyész keresetének, és a sértett javára a vételár-különbözet és törvényes kamatai együttes összegének megfelelő kártérítést ítélt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top