Család

Ennyi idő után cserélnek ágyneműt a férfiak szex után

Egy kutatás azt vizsgálta, milyen gyakran húznak tiszta ágyneműt a férfiak és a nők, és ez hogyan változik szex esetén.

Nincs is jobb, mint egy hosszú, nehéz nap után bezuhanni a puha ágyba, főleg, ha tiszta ágynemű van benne. Ám most kiderült, hogy nem mindenki cseréli olyan gyakran az ágyneműjét, mint kellene, még akkor sem, ha „vendége” volt éjszakára.

A Mattress Advisor kutatása arra jutott, hogy hatalmas eltérések vannak abban, mikor cserélik ki a férfiak és a nők az ágyneműjüket szex után.

Egy átlagos férfi 11 napot vár, míg egy nő csupán 4 napot. Meglepő, de egy egyéjszakás kaland után a férfiak 18 napig halogatják az ágyneműcserét, a nők viszont már 2 nap elteltével bedobják a szennyest a mosógépbe.

Az sem túl megnyugtató, hogy a férfiak 43 százaléka húz tiszta ágyneműt, ha van esély arra, hogy az este folyamán szexben lesz részük. Igaz, a nőknél 33 százalék ez a szám. Az arányok akkor is csak kissé emelkednek, ha tuti az esti partner érkezése: ilyenkor 49 és 39 százalékban kerül elő tiszta ágynemű.

Ha valakivel összejön egy férfi, akkor persze javulnak az arányok, de ez nagyban függ attól is, milyen gyakran érkezik látogatóba az új szerelem.

A felmérésből az is kiderült, hogy az emberek átlagosan 24 naponta cserélnek ágyneműt, de a többség szerint 35 napig nem is koszosak. Persze ez nagyban függ a párkapcsolati státusztól is, jobban odafigyelnek a tisztaságra azok, akik nem egyedül élnek, a leggyakrabban pedig a házaspárok cserélik az ágyneműt.

És hogy milyen gyakran kellene cserélni? Hetente.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top