Család

Elkülönítették osztálytársaitól a fiút túl extrém frizurája miatt

Nem felelt meg a fiú haja az iskolai szabályzatnak.

A 12 éves Lemar-Shea Simpson-t kitiltották essexi iskolájából túl extrém frizurája miatt. A tanárok azt mondták, akkor térhet vissza osztálytársai közé, ha visszafogott, szabályos hajat vágnak neki. A fiú édesanyját sokkolta és feldühítette a fiával való bánásmód. Nem Lemar az egyetlen, akit hazaküldtek frizurája miatt, hasonlóan jártak el egy lánnyal is ugyanebben az iskolában. 

Forrás: South West News Service

Az iskola honlapján lévő szabályzat szerint a diákok nem rendelkezhetnek több színű vagy élénk hajszínnel vagy bármilyen extrém frizurával. Utóbbiba tartozik bele Lemar fonott copfos haja is. Az anya szerint, mivel fia sűrű afrofrizurával rendelkezik, sok lehetősége nincsen arra, hogyan is nézzen ki a haja, sőt, ha nem lenne befonva, talán még nagyobb feltűnést és felháborodást keltene. A nő nem érti, mi a probléma ezzel, ezért levelet írt az iskolának, hogy vonják vissza döntésüket.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top