Család

3000 kutyáról gondoskodik ez a család

A tajvani menhely a lehető legjobb hely, ahová a hányatott sorsú kóbor kutyák kerülhetnek!

Egy igazi kutyaimádó számára egy álom a tajvani Hsu család valósága, vagyis hogy nap mint nap ezer meg ezer cuki kutya szaladgáljon az ember körül. A család kezdetben csak pár kutyát vett magához, majd léptek egy nagyot, és saját menhelyet alapítottak – mára pedig csaknem 3000 kutyusról gondoskodnak.

És persze nem csak ők: kezdeményezésükhöz rengeteg önkéntes és állatorvos csatlakozott, így a menhely nemcsak fedelet nyújt a kóbor kutyák feje fölé, hanem teljes körű ellátást és, ha szükséges, rehabilitációt is. Ha egy kutya paralízissel vagy hiányzó végtaggal kerül a menhelyre, akkor is megkap minden esélyt a felépülésre – ez különösen hangsúlyos, hiszen Tajvan az első olyan országok közé tartozik, ahol betiltották a kóbor kutyák elaltatását.

Az egészséges kutyusok pedig gazdira is könnyebben lelnek – a gazdik pedig gyakran az önkéntesekből válnak, vagy épp fordítva, egy látogatót annyira megérint a hely szelleme, hogy ő is beáll a közösségbe. 

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top