Család

Új babaváró buli hódít Amerikában

Hatalmas babaváró buli az első gyermeküket váró kismamáknak. De mi van azzal, aki a másodikat várja?

A babaváró bulik táptalaja Amerika, ahol a várandós kismamának összejövetelt rendeznek, mielőtt megszületne gyermeke. Ilyenkor különböző, az újszülött neveléséhez szükséges eszközöket kap ajándékba, és még utoljára kiélvezi a szociális életet, persze csak egy időre.

Angolul ennek az eseménynek a hivatalos megnevezése a baby shower, ezt változtatták meg most baby sprinkle-re. A kettő közötti különbség az, hogy míg előbbi magyarul zuhanyt jelent, utóbbi a locsolás, vagyis a mértékbeli különbségre akarnak ezzel utalni. 

 

 

Can’t wait to meet baby Vo! 👶🏽🍩💙🏀 #babysprinkle

@ cinlooo által megosztott bejegyzés, Febr 25., 2018, időpont: 10:29 (PST időzóna szerint)


 


A baby sprinkle a második gyermekét váró anyák bulija, ami szolidabb, visszafogottabb, mint az elsőnél, erre utal a sprinkle kifejezés. Ahelyett, hogy egy csomó embert meghívnának, csak a legközelebbi családtagok és barátok vesznek részt az eseményen. A vendégek a hatalmas ajándékok helyett inkább apróbb, praktikus termékekkel lepik meg a kismamát, mint pelenka vagy babaápolók. 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top