Család

Még több nyugdíjas vállalhat munkát a jövőben

Ha a kormány is rábólint, nyugalmazott rendőrökkel, tűzoltókkal bővülhet a munkavállalók köre a nyugdíjas-szövetkezetekben.

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész) kezdeményezi a kormánynál, hogy nyugdíjas rendőrökkel, tűzoltókkal, dolgozni képes rokkantnyugdíjasokkal bővülhessen a munkát vállalók köre a nyugdíjas-szövetkezetekben – írja a Világgazdaság.

A lap azt írja, jelenleg az öregségi nyugdíjasok, a Nők40 programban nyugállományba vonult nők és az átmeneti bányászjáradékban részesülők lehetnek tagjai nyugdíjas-szövetkezetnek.

Novák Katalin családügyért is felelős államtitkár és a Közész vezetőinek minapi tárgyalásán elhangzott továbbá, hogy lehetővé kellene tenni, hogy munkáltatóként oktatási és egészségügyi intézmények is visszaigényelhetnének áfát a nyugdíjas-szövetkezeteknek fizetendő szolgáltatási díjból. Ezzel ugyanis elhárulhatna az akadály a nyugdíjas tanárok és az egészségügyi alkalmazottak foglalkoztatása elől a szövetkezetekben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top